Hvordan dekorere riktig?

Det fins faktisk ingen fasit på hva som er riktig dekorasjon, men man kan bruke teknikker som gjør at ting flyter bedre sammen. For de fleste er det jo viktigst at man føler seg vel i hjemmet sitt, men at det også er enkelt å gjøre det om.

Noen elsker lyse farger på veggene fordi det gir mer lys til rommet, mens andre liker faktisk det litt mørkt. Ulike materialer har forskjellige egenskaper, noe som gjør at ikke alt passer like godt sammen. Trehvitt er for eksempel ikke så fint om det tar for mye av inntrykket. Men detaljer av trehvitt og blanke flater kan gi et mer moderne inntrykk. Mulighetene for din bolig er mange, tenk over hvordan du dekorerer.

Dekorasjon

Når vi sier dekorasjon tenker vi ofte på pynt som gir rommet fylde og personlighet. Det kan være de kuleste plakater av berømte kjendiser, eller vakre landskapsbilder med panoramaperspektiv. Men dekorasjon kan være så enkelt som en plante. Noen elsker å gi huset et unikt preg ved å legge til den røde tråd. En rød tråd gir oss en helhet i noe uoversiktlig. Kanskje er det malerier med en type rammer, en plante som går igjen i alle rom, eller en farge som vekker oppmerksomhet.

Stiler og trender

For andre er det viktig at noe er tidløst. Med uttrykket tidløs introduserte man i sin tid minimalismen. Det er fordi det minimale inntrykket kan dekoreres på ulike måter til ulike tider. Det kan for eksempel være til høytider, men også til sesonger. Det kan også være at man endrer stil etter som årene går, og da passer en minimalistisk stil fordi den vil alltid være i bunn. Med de nye påvirkningene får man et nytt utseende på interiøret sitt.

En trend er noe som kommer og går, og som endrer seg med små forskjeller fra gang til gang. Noen vil gjerne hive seg på de siste trendene, mens andre velger å se tilbake i tid og ta en trend som var populær før i tiden.

Ting som gir rommet sjel

Det er flere ting som gjør at et rom får sjel. Det er sjelden nok å ha stoler, bord og en sofa i stua, det er noe som mangler. Det er lett å se, men av og til vanskelig å sette ord på. Ting som gir rommet sjel er pynt, gjenstander, plakater, maleri, fotografier, planter og kunst.

Hvordan vil du gi dine rom sjel? Det er ikke lett å vite, men er du i tvil kan du lese denne artikkelen, da den forteller litt mer om det. Lykke til med dekorasjon av ditt rom.