Hekling blir stadig mer populært

Strikketrenden har vart i mange år i Norge, mens hekling ikke har økt like mye i popularitet. Men nå er det også stadig flere som begynner å hekle. Ekstra gledelig er det at mange unge begynner å hekle. Koronapandemien har delvis skylden for at håndarbeid har blitt ekstra populært, men når noen først begynner med hekling, fortsetter de gjerne med det hele livet.

Lag noe unikt

Hekling og strikking gir deg muligheten til å lage noe unikt. Du får et plagg som passer perfekt til deg, eller du kan hekle egne duker, puter, pledd og gardiner i den fargen og stilen du selv ønsker. I motebildet både innen klær og interiør er det fokus på det unike, og det er også moderne med såkalt slow fashion der du bruker tid på å lage plaggene dine selv. Her kommer miljøaspektet inn i bildet, for hjemmelaget blir et alternativ til billig mote fra lavprisland.

Selg det du lager

Selv om mange strikker og hekler selv, er det også mange som ikke har tid eller lyst til å lage ting selv. Men, de ønsker kanskje likevel å ha noe unikt og hjemmelaget. Trenden med å selge håndstrikkede plagg har økt i takt med strikkingens popularitet, og du kan kjøpe strikkede klær til både barn og voksne. De legges gjerne ut på nettbutikker.

Når det kommer til hekling, er utvalget litt mindre. Det er ikke like mange som hekler ting for salg, men det er likevel mange som er interessert i å kjøpe alt fra heklede løpere til klær og sengetepper. Dersom du liker å hekle, er det altså gode muligheter til å tjene penger på heklingen din. Du kan hekle småting og legge dem ut for salg. Satser du på små ting kan du raskere opparbeide deg et lager av produkter. Hvis du vil bruke mer tid på hekling, kan du tar opp et forbrukslån https://www.nettavisen.no/forbrukslån/ for å kjøpe garn eller ta deg litt mer fri fra jobben. Kanskje koronatiden og hjemmekontor gir deg nettopp de ekstra timene du trenger for å satse på hekling.

Hekling på bestilling

Det er også marked for å selge større ting, men her er det kanskje lurt å få en bestilling først, ettersom det er både dyrt og tidkrevende å strikke for eksempel sengetepper og kjoler. Sjekk gjerne hva markedet etterspør. Da slipper du å bruke tid og penger på å lage store ting som ingen vil kjøpe. Det koster en del å lage de store tingene, så det er greit å avtale med kunden på forhånd, både hva de vil ha og hvilken farge de vil ha. Men, det er for eksempel mange som kan tenke seg en heklet dåpskjole, et heklet brudesjal eller andre mer tidkrevende ting. Her lønner det seg selvsagt at du har litt erfaring, for slike prosjekt har ofte ganske kompliserte mønster og hekles med tynn nål. Men du verden hvor morsomt det er!

CategoriesYmse