Håndverk gjør hverdagen bedre

Før i tiden var det kun bestemødre og rare tante Gerd, i sine fargerike klær og pistrete hår, som drev med håndverk. Nå til dags er det en populær hobby blant unge og gamle av alle slag. Det finnes tusenvis av videoer på internett med inspirasjon til å lage nye ting eller fornye noe man allerede har.

Sammenhengen mellom kreativ aktivitet og helse er svært interessant og det finnes flere teorier som viser at mennesker får en følelse av bedre helse og velvære gjennom å drive med håndverk. Kunsten er en form for å få utløp for følelser; både de positive og negative, og det gir også en opplevelse av mestring. Dette kan være nyttig både for personer som er arbeidsledig, sykemeldt, ufør eller de som lever i en stressende og travel arbeidshverdag, men det er ikke bare en mulighet til å koble av fra hverdagen, det er også en veldig fin mulighet til kvalitetstid med familien. Det finnes så mange håndarbeidsaktiviteter som passer både for voksne og barn. Hvor kult er det ikke å ha et lerret på veggen med et abstrakt maleri der hele familien har bidratt! Eller å ha matchende skjerf, strikket av datter eller sønn, og votter som er strikket av mor eller far.

Håndverk kan være alt fra strikking til å lage skulpturer. Det er ikke mye som trengs for å komme i gang og for å se om dette er noe som passer for deg. Dra på hobbybutikken og kjøp et lerret, litt maling og pensler. Hvis du ikke føler at du mestrer å male spesifikke ting, kan du prøve deg på å male et landskap eller abstrakt maleri. Abstrakt maling kan være veldig enkelt og resultatet kan bli et superkult bilde som kan henges opp i stuen. Hvis du vil prøve deg på et mer spesifikt motiv, kan det være lurt å kopiere eksisterende malerier eller et bilde i begynnelsen. På denne måten ser du hvor skyggen ligger. Hvis du ser at maling er noe som passer for deg, og at timene flyr avsted når du maler fordi det er så avslappende og gøy, kan du investere i et staffeli og annet mer profesjonelt utstyr. Husk at det meste finnes i billigere og dyrere varianter og at man ikke trenger å bruke mye hvis man har dette som en hobby.

Hvis man ønsker å bli ekstra god på noe eller lære en form for håndverk der man behøver spesialutstyr, tilbys det flere kurs man kan melde seg på. Her tilkommer det fort en liten kostnad, men hvis du ikke har råd akkurat nå kan du alltid søke om lån gjennom centum.no og betale det ned litt og litt. Dersom du virkelig har talent og ser at hobbyen kan bli levebrødet ditt, så finnes det studier i hele Norge for kunst, håndverk og design.

Hvis vi tenker tilbake på tante Gerd, så var hun som oftest i godt humør og interessert i å inkludere tantebarn og andre familiemedlemmer i kunsten sin. Kanskje hun ikke var så rar likevel…

CategoriesYmse