Strikking er både nyttig og morsomt

Strikking har virkelig blitt en stor trend i Norge, og under koronapandemien tok det virkelig av. Garnbutikker var blant de som tjente på nedstengningen, for da skulle alle hamstre garn og mønster. Det var jo ikke mulig å gå ut, og da ville folk heller kose seg hjemme med å strikke. Strikking er dessuten nyttig, for du kan lage varme plagg og fine gaver til både liten og stor.

For alle

Strikking er dessuten virkelig for alle. Du kan strikke enkle, raske plagg på tykke pinner, eller svært avanserte mønstre med tynne pinner. Både nybegynnere og erfarne strikkere finner mønstre som passer for dem. Dermed blir det aldri kjedelig å strikke. Mange liker dessuten å strikke når de er på ferie, eller når de skal slappe av på verandaen eller uteplassen. For du kan selvsagt strikke ute. Du kan sitte på en god stol, i sola eller i skyggen. Hvis det er litt kjøligere, kan lune utendørstepper gjløre underlaget både mykere og varmere.

Tjene penger på strikking

Det er fullt mulig å tjene penger på å strikke til andre. Problemet er at hjemmestrikkede plagg ofte blir svært kostbare, rett og slett fordi garnet koster mye. En hjemmestrikket genser koster langt mer enn ferdigstrikkede billiggensere fra lavkostland. Men hvis du velger hjemmestrikket, får du kvalitet, og du får noe som er laget for hånd, ikke strikket på maskin.

Hvis du skal tjene penger på å strikke, må du være flink og strikke jevnt og fint. Ingen vil ha en genser som er ujevnt strikket. Du bør dessuten satse på små plagg. Hvis du skal ta betalt for arbeidet, i tillegg til garnkostnadene, vil en genser fort bli veldig kostbar, og vanskelig å selge. Sats heller på luer, sokker, votter og skjerf. De er raske å strikke og selv om du skal ta deg betalt for arbeidet, blir de ikke avskrekkende kostbare.

Selge strikking

Du kan selge strikking direkte, eller over nettet. Men du kan også lage egne mønstre og selge dem. Hvis du bruker andres mønster, må du sjekke om du faktisk kan strikke for salg. Noen ønsker ikke at du skal selge ting basert på deres mønster.

En av fordelene med strikking, er at du kan jobbe overalt. Du kan dermed tjene penger hjemmefra, enten du vil strikke ting for salg eller selge dine egne mønster. Internettet har gjort det veldig enkelt å selge ferdige ting, samt ta opp bestillinger. Hvis du vil strikke gensere for salg, bør du alltid ta opp bestillinger først, slik at du vet at du får solgte de ferdige produktene.