Hvordan man kan bruke håndverk som terapi

Verden går til helvete på første klasse, er et utsagn fra NRK-showet Ut i Vår Hage med norske komikere. Poenget var at verden ikke lenger er slik vi lærte at den var. Hva er sant og hvorfor er de unge så forbanna veltalende? Hvorfor går landene til krig og hvorfor makter vi ikke å hjelpe de trengende? Det er så mange spørsmål at myndighetene har begynt å repetere seg selv og menigmann har gitt opp.

Det som er sikkert er at man må skape sin egen lykke. Det kan blant annet være med å hjelpe andre mennesker i nød, drive med idrett eller finne seg en hobby. Som et av verdens rikeste land, skulle man tro at folk i Norge, ja de har det godt. Men statistikk viser at Norge ligger på toppen hva gjelder økonomisk falitt og selvmord.

Bruk håndverk som terapi

Er man nedfor kan det hende man er isolert, syk eller har mistet noen. Man kan være uten jobb, har kroniske plager man ikke finner ut av, eller har gått på en smell rent økonomisk. Det som virker er å gjøre noe. Men hvordan kommer man i gang. Dette er oppgaven man må ta på alvor. Man kan komme i gang på flere måter:

  • Ordne opp i en ting av gangen
  • Lese seg opp om håndverk
  • Finne ut hva man er god i

Med et Work System kan du ordne opp i en ting av gangen, resten får du hjelp til her.

Grunnen til at håndverk er utmerket for å bøte på depresjon, er at det er et kreativt arbeid. Du lager noe ingen andre har laget før, og du har din egen metode, stil og uttrykk. Man bruker ikke bare hendene, men også hodet. Dette slipper de onde tankene og du får fri fra melankolien. Det ene virker på det andre, og plutselig har man ikke hatt vonde tanker på flere dager.

Selvfølgelig kan man få tilbakefall, men det er vanlig og det er lov. Ikke la det være en grunn for å feile. I bunn og grunn står man alene i livet, men bruk omgivelsene til å komme deg over vann!